miercuri, 19 noiembrie 2014

3 motive pentru a adopta un design responsive al site-ului



Designul web evolueaza in mod constant si se adapteaza din mers la noile tendinte. Asa sta treaba si cu designul responsive al unui site. Chiar daca nu este un concept chiar nou, el avandu-si originile undeva in 2010, tot mai multi proprietari de site-uri il gasesc util pentru afacerea lor. Motivul este simplu: odata cu implementarea acestui design, site-ul va putea fi accesat optim indiferent de dispozitivul folosit. 


implementare web desgin
Adoptarea unui design responsive pentru site

Daca inca nu ti-ai adaptat site-ul la tendintele momentului, iata 3 motive care ar putea sa te convinga sa alegi designul responsive.

1. Navigarea pe site devine simpla pe orice platforma

In prezent, tabletele si smartphone-urile se numara printre cele mai indragite si utilizate platforme pentru navigarea pe net. In aceste conditii, site-urile trebuie sa fie adaptate noilor dispozitive. Ti s-a intamplat vreodata sa intri de pe smartphone pe un site si sa astepti o eternitate sa se incarce? Ti-a fost imposibil sa navighezi, din cauza interfetei lenese si prea mari?

Ei bine, designul responsive rezolva aceste probleme, deoarece site-ul este conceput in asa fel incat sa le ofere utilizatorilor cele mai bune conditii de vizualizare si navigare, atat pe ecran desktop, cat si pe tableta ori smartphone.

Asadar, odata implementat designul responsive, clientii deja existenti, dar si potentialii viitori clienti, iti pot accesa cu usurinta site-ul, indiferent daca stau in fata laptopului sau folosesc tableta in timp ce asteapta la semafor.

Avand in vedere faptul ca vanzarile de dispozitive portabile sunt tot mai mari si isi vor continua ascensiunea si in anii urmatori, este vital ca site-ul tau sa beneficieze de designul responsive.

2. Layoutul se adapteaza la browser

Odata ce dispune de un design responsive, site-ul va recunoaste dispozitivul de pe care este accesat, iar layoutul se adapteaza automat la browser. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa creezi trei site-uri diferite, pentru desktop, tableta si smartphone, ci va fi suficient unul singur, care se pliaza pe caracteristicile platformei mobile.

Este adevarat ca modificarea unui site pentru a putea fi accesat de oriunde, indiferent de dispozitiv este mai costisitoare decat varianta clasica, insa merita din toate punctele de vedere. Cere firmelor de web design o oferta pentru implementarea designului responsive.

3. Vei avea clienti fericiti

Cand ai o afacere pe care o promovezi prin intermediul unui site, interesul tau major este sa ai clienti multumiti si fericiti. Daca ei vor fi multumiti de tine, afacerea ta va merge din ce in ce mai bine. Sa spunem, de exemplu, ca detii un magazin online. Nu este suficient sa ai un site basic pentru a avea vanzari bune, ci este esential sa te adaptezi constant la noile tendinte si la noile cerinte ale clientilor.

Daca adopti designul responsive, potentialii clienti ar putea face comenzi online de pe smartphone si tableta, la fel de bine ca de pe laptop. Pentru tine, acest lucru inseamna vanzari mai mari si o amortizare mai rapida a cheltuielilor cu web designul. In plus, iti cresti sansele ca cei care au facut comenzi pe site-ul tau sa revina la tine si data viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu